175 jaar Gentse Feesten
 
   

175 jaar Gentse Feesten

Publisher:  [BE] Pandora    

Herdruk. Expo: 09/06/2018 - 02/09/2018, Huis Van Alijn, Gent

Author: Bart D'hondt, Ruben Mantels, Karel van Keymeulen, Jacques van Keymeulen, Jeroen De Schuyteneer
Hardback,  280x240mm,  192p,  throughout  colour illustrations,  
Dutch (NL) edition     
Publication date:  [06/18]<     

ISBN: 9789053254448  ISBN-13: 9789053254448

PRICES: Euro   31,95  [BE] / Euro  30,14   [INT] 
[available+ / in voorraad/ disponible]

   

Synopsis
In 2018 vieren de Gentse Feesten hun 175e verjaardag. In een rijk geïllustreerd boek over dit uitzonderlijke festival komen eerst de historici aan het woord. Ruben Mantels en Bart D'hondt, beiden verbonden aan het Liberaal Archief in Gent, vertellen een verhaal dat in 1843 begint op de paardenrenbaan in Sint-Denijs, daarna de binnenstad inneemt en uiteindelijk een tweede start kent aan Sint-Jacobs met Walter De Buck. Jacques van Keymeulen, universiteit Gent, knoopt Feesten en het Gentse dialect aan elkaar. Karel Van Keymeulen, oud-journalist bij De Gentenaar, interviewde een aantal sleutelfiguren die mee tien dagen de Gentse Feesten maken. Zij praten over het unieke karakter van de Feesten, de tijdgeest, het rebelse karakter of het tekort eraan, de toenemende veiligheidszorgen, genoeg of te weinig subsidies, professionalisering, profilering en toekomst van de Gentse Feesten. Jeroen De Schuyteneer van de Dienst Evenementen, Markten, feesten en Foren beschrijft de Gentse Feesten 2018 als een sluitstuk van een periode van vernieuwing en verandering. Tegelijk stipt hij enkele actuele uitdagingen aan: Een generatie- en bestuurswissel op enkele pleinen, de invraagstelling van het gebruik en de toekenning van de publieke ruimte, veiligheid, duurzaamheid, tanende publiekstrouw,… Zonder evolutie, innovatie en verfrissing is het zeer goed mogelijk dat de realiteit de Feesten zal inhalen. Daarom moet er niet blind worden mee gehuppeld met alle nieuwe trends. Wat ingaan tegen de tijdgeest is geen schande tijdens de Gentse Feesten.Jeroen stimuleert met een ambitieuze toekomstvisie de lezer mee te fantaseren over hoe de 200e editie van de Gentse Feesten er in 2043 zou kunnen uitzien.

Het boek is tevens de tentoonstellingscatalogus van de tentoonstelling 175 jaar Gentse Feesten in het Huis Van Alijn van 9 juni tot 2 september 2018.

 

> Please note that prices may change without previous notice due to currency changes or publishers decision. Due to differences in cost structures prices can be different depending on the country you are ordering from. Belgian prices are VAT incl., International prices are excl. VAT (VAT needs to be added). Shipping costs have to be added.

   
   

 

Add to Basket 

 

E X H I B I T I O N S   I N T E R N A T I O N A L